Jak zachować równowagę między zdrowiem i smakiem a troską o środowisko?
W czasach, gdy o zdrowiu, klimacie i negatywnych skutkach chowu zwierząt myślimy więcej niż kiedykolwiek, jest wiele powodów, dla których warto żyć bardziej zielono.
Oferta wyrobów wege i zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego stale rośnie i łatwo stracić orientację, co naprawdę jest najlepsze tak dla naszego organizmu, jak i klimatu. "Happy Food Green" podsuwa nam odpowiedź na pytanie, jak w większym stopniu oprzeć swoją dietę na roślinach.
Po "Happy Food" i "Happy Food 2.0" czołowy szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart kontynuują serię książek o jedzeniu, które daje szczęście. "Happy Food Green" zawiera szczegółową analizę rewolucyjnych wyników badań na temat diety roślinnej oraz pięćdziesiąt apetycznych przepisów zapewniających zróżnicowane i zrównoważone posiłki.
Książka przyda się nie tylko początkującym wegetarianom i weganom. Będzie też idealnym poradnikiem dla tych, którzy chcieliby w większym stopniu korzystać z produktów roślinnych. To obowiązkowa lektura dla zainteresowanych bardziej ekologicznym i pełniejszym smaku życiem.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tytuł: |
Happy Food Green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu |
Tytuł oryginalny: |
Happy Food Green |
Autor: |
Ekstedt Niklas , Ennart Henrik |
Tłumaczenie: |
Teperek Agata |
Wydawnictwo: |
Słowne (dawniej Burda Media Polska) |
Język wydania: |
polski |
Język oryginału: |
szwedzki |
Liczba stron: |
256 |
Numer wydania: |
I |
Data premiery: |
2021-08-11 |
Rok wydania: |
2021 |
Forma: |
książka |
Wymiary produktu [mm]: |
240 x 35 x 180 |
Indeks: |
39094278 |