Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan.
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
- Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
- Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
- Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
- formowanie, wyrastanie i nacinanie.
- Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tytuł: |
Domowy wypiek chleba |
Autor: |
Chattman Lauren |
Tłumaczenie: |
Kwiecień-Maniewska Olga |
Wydawnictwo: |
Wydawnictwo RM |
Język wydania: |
polski |
Język oryginału: |
angielski |
Liczba stron: |
280 |
Numer wydania: |
III |
Data premiery: |
2021-08-11 |
Rok wydania: |
2021 |
Forma: |
książka |
Wymiary produktu [mm]: |
25 x 165 x 235 |
Indeks: |
39235909 |
Pobierz, klikając w dowolną reklamę na stronie |
---|