Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest – w odpowiednich ilościach – niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca. W poradniku podano wiele praktycznych rad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów. Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tytuł: |
Dieta antyhistaminowa |
Autor: |
Steigenberger Heide |
Tłumaczenie: |
Kaczorowska Maria |
Wydawnictwo: |
Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
Język wydania: |
polski |
Język oryginału: |
niemiecki |
Liczba stron: |
128 |
Numer wydania: |
I |
Data premiery: |
2010-09-13 |
Rok wydania: |
2010 |
Forma: |
książka |
Wymiary produktu [mm]: |
204 x 7 x 144 |
Indeks: |
65188279 |
Pobierz, klikając w dowolną reklamę na stronie |
---|