Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tytuł: |
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb |
Seria: |
Zrób to sam |
Autor: |
Binder Egon |
Tłumaczenie: |
Grabowski Adam |
Wydawnictwo: |
Multico |
Język wydania: |
polski |
Język oryginału: |
niemiecki |
Liczba stron: |
118 |
Numer wydania: |
I |
Data premiery: |
2006-01-01 |
Rok wydania: |
2006 |
Forma: |
książka |
Wymiary produktu [mm]: |
190 x 6 x 130 |
Indeks: |
69427350 |
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PDF pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|