Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika „Gotuję, nie marnuję”, znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo. W kuchni Sylwii Majcher nikt nie zatęskni za schabowym lub mielonym – tu królują strączki, świeże warzywa i zioła. Nie zabraknie także rozwiązań kulinarnych w duchu idei zero waste. Przygotuj fleksitariański jadłospis dla siebie i swoich bliskich, by przekonać się, że częściowa rezygnacja z mięsa jest o wiele prostsza, niż ci się wydaje.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tytuł: |
Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie |
Autor: |
Majcher Sylwia |
Wydawnictwo: |
Wydawnictwo Buchmann |
Język wydania: |
polski |
Język oryginału: |
polski |
Liczba stron: |
208 |
Numer wydania: |
I |
Data premiery: |
2021-03-24 |
Forma: |
książka |
Wymiary produktu [mm]: |
250 x 25 x 198 |
Indeks: |
37652531 |
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PDF pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|